III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Image (1) III-Jornades-Arqueologiques-Cat-Central.jpg for post 17446Els propers dies 17 i 18 d’octubre de 2014 tindran lloc les III Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, que organitzen els Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central. En aquesta edició, la seu de les jornades serà el Museu Arqueològic de l’Esquerda a Roda de Ter.

El divendres 17 d’octubre les jornades començaran amb un bloc monogràfic que abasta tot l’àmbit territorial de la Catalunya Central, dedicat al període històric comprès entre finals del domini romà i la incorporació del país al regne visigòtic, fins a la creació de la “Marca Hispànica” dels reis carolingis, desprès del pas dels sarraïns. L’elecció d’aquest tema ha estat en motiu dels resultats dels treballs de recerca i consolidació en el jaciment de l’Esquerda que han permès identificar la fortificació de l’antiga “Roda Civitas”, en una cronologia que va del segle VI al IX.

El dissabte dia 18 al matí, les jornades continuaran amb la presentació de les comunicacions sobre les intervencions més rellevants que s’han realitzat a la Catalunya Central al llarg de 2012 i 2013. El mateix dissabte, a la tarda, s’ha organitzat una visita guiada al jaciment arqueològic de l’Esquerda, on es podrà visitar la fortificació descoberta recentment.

Durant la celebració de les Jornades tindrà lloc també la presentació de les actes de les anteriors II Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central.

| Cliqueu aquí per descarregar el díptic informatiu en PDF |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.