Nits d’estiu a la romana a Mons Observans

Image (1) mons-observans.jpg for post 17409Demà divendres 11 de juliol comença la segona temporada de les Nits d’estiu a la romana a l’assentament romà de Mons Observans, als termes municipals de Montmeló i Montornès del Vallès amb diverses activitats.

Taller de fotografia nocturna
El divendres 11, entre les 20,00 i les 24,00 hores, el fotògraf Joel Mesas impartirà un taller de fotografia nocturna queenguany, a més de tractar la llum de flash i els efectes de llum, se centrarà en la fotografia de la lluna, les estrelles i les circumpolars. Per complementar el taller s’instal·larà al mateix jaciment un telescopi que els assistents podran acoblar a les seves pròpies càmeres per fotografiar la lluna de ben a prop. A partir de les 24,00 de la nit, el narrador Albert Estengre posarà el punt i final al taller amb una sessió de llegendes  intitulada “Històries de la lluna a l’antiguitat clàssica”.

A cop de flash
L’endemà dissabte, 12 de juliol, l’activitat fotogràfica continuarà al jaciment amb l’acció Mons Observans a cop de flash, que el fotògraf Joel Mesas ha estat preparant en col·laboració amb les associacions fotogràfiques de Montmeló i Montornès del Vallès. A cop de flash pretén fotografiar les estructures arqueològiques utilitzant únicament la llum dels flashos dels participants. L’activitat, que està oberta a tothom, s’iniciarà a 20,45h i es perllongarà fins a la mitja nit. La fotografia resultant es presentarà en una exposició fotogràfica col·lectiva que s’inaugurarà el 26 d’octubre al punt d’informació del jaciment.

Convivium
El dissabte 26 de juliol se celebrarà el Convivium, un tast de cuina romana que permetrà als participants descobrir com se celebrava un banquet romà. La preparació del tast anirà a càrrec dels arqueòlegs Josep Maria Solies i Juana M. Huélamo, especialistes en cuina romana i arqueogastronomia. De forma prèvia al sopar, s’ha organitzat una visita teatralitzada nocturna a Mons Observans amb les estructures arqueològiques ambientades amb il·luminació arquitectural.

Cal inscripció prèvia a cadascú dels tallers.

| Per a més informació i inscripcions cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.