VIII Curs de Paleopatologia: “Traumatismes i lesions per violència”

Image (1) curs-paleopatol.jpg for post 16709Del 17 al 20 de juliol de 2014 se celebrarà a Santa María de Besora (Osona) el VIII Curs de Paleopatologia: “Traumatismes i lesions per violència”, organitzat pel GROB (Grup de Recerca en Osteobiografia), i que en aquesta ocasió estarà dedicat als traumatismes i lesions per violència. El curs estarà dirigit per A.Malgosa, A.Isidro i J.Liria (direcció de camp).

El GROB (Grup de Recerca en Osteobiografia) és un grup que s’inicia als anys 90. La seva recerca està dirigida principalment a la reconstrucció de poblacions antigues. La  seva tasca principal és l’estudi de restes humanes des del Neolític fins a temps recents. En els últims anys també han desenvolupat una línia més dirigida cap a la recerca en antropologia forense.

Alguns dels estudis duts a terme han estat relacionats amb recerques internacionals, en jaciments localitzats a Mongòlia o a Mèxic, per exemple. En el nostre país, el GROB ha participat en projectes com el de la Senyora de les Muntanyes (Lleida) i l’estudi del Príncep de Viana (Poblet). Recentment, han format part de l’estudi interdisciplinari de les tombes reials del Monestir de Santes Creus, realitzant les anàlisis antropològiques de personatges com Pere II el Gran, Blanca d’Anjou o Roger de Llúria.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.