Col·loqui: “Geografías del conocimiento arqueológico: relaciones entre los arqueólogos españoles y británicos en el siglo XX”, a càrrec de Margarita Díaz Andreu

Aquesta tarda del dimarts 25 de març a les 19,00h, està programat que se celebri a l’Institut d’Estudis Catalans (C/ del Carme, 47 de Barcelona) el col·loqui de la SCHCT: “Geografías del conocimiento arqueológico: relaciones entre los arqueólogos españoles y británicos en el siglo XX”, a càrrec de Margarita Díaz Andreu (Universitat de Barcelona – ICREA), dins el cicle: “Recuperant Plaers i Obstacles d’escriure Història de la Ciència”.

El Fons Pericot de la Biblioteca de Catalunya conté una selecció quasi completa de la correspondència acadèmica mantinguda pel catedràtic de Prehistòria de la Universitat de Barcelona, Lluís Pericot (1899-1978). L’anàlisi d’un miler de cartes enviades por arqueòlegs britànics que s’hi conserven ens permet una visió novedosa sobre contactes entre las Arqueologies espanyola i britànica durant las dècades centrals del segle XX. La relació epistolar ens permet, no només fer una descripció minuciosa del caràcter de les relacions internacionals entre els dos països i de la cronologia de certs esdeveniments, sinó a plantejar-nos preguntes des de l’òptica de la geografia del coneixement. Influeix la geografia en la producció, consum i circulació del coneixement? En aquesta xerrada s’analitzarà fins a quin punt és rellevant el lloc on es produeix el saber, si aquest influeix en el contingut i la naturalesa de la producció científica i si té un efecte en les xarxes acadèmiques de les que formen part . D’altra banda, s’examinen les condicions en què es transmet el coneixement i els mitjans que s’hi utilitzen i com això pot afectar-ne la recepció. En darrer lloc, es realitzarà també una reflexió sobre poder i coneixement, enllaçant així les tasques acadèmiques amb la força de les grans ideologies com ara el nacionalisme i el colonialisme .

L’acte es retransmetrà en directe a través de l’enllaç http://videoteca.iec.cat/ i s’hi podrà participar a través de twitter fent arribar preguntes I comentaris a @schct.

| Per a més informació sobre el cicle cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.