X Congrés Internacional de Rudistes a la UAB

Image (1) rudistes.jpg for post 16128El proper mes de juny, entre els dies 22 i 27, està previst que se celebri el 10è Congrés Internacional de Rudistes, organitzat entre el Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i la Institució Catalana d’Història Natural. La seu del congrés serà el Centre de Convencions – Hotel Campus de la UAB (Campus de Bellaterra).

Els rudistes són un grup de bivalves marins extints que van viure entre el Juràssic i Cretaci, asimètrics i amb una valva fixada al substrat, que sovint s’agrupaven en grans formacions esculloses que podien estar junt amb coralls. Els mateixos canvis ambientals que van provocar l’extinció dels dinosaures no aviaris de final del Cretaci també van provocar l’extinció dels rudistes.

Una gran formació escullosa de rudistes constitueix el jaciment paleontològic de Les Collades de Basturs i el Geòtop de Medi Natural, que afecta Isona i Conca Dellà i Abella de la Conca (Pallars Jussà). Aquest jaciment, que ja ha rebut diverses visites de congressos internacionals de geologia i paleontologia serà objecte de visita durant aquest congrés, i seràn visitats també els jaciments d’Espà-Gòsol i Rasos de Peguera (Berguedà).

| Per a més informació sobre el congrés cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.