“El temple i el fòrum de Barcino. Arguments per a una reinterpretació” als Diàlegs d’Història Urbana i Patrimoni del MUHBA

Image (1) Temple-i-Forum-de-Barcino1.jpg for post 15827El proper dilluns 10 de març a les 19,00 està programada la xerrada: “El temple i el fòrum de Barcino. Arguments per a una reinterpretació”, dintre dels Diàlegs d’Història Urbana i Patrimoni que organitza el Centre de Recerca i Debat del Museu d’Història de Barcelona, amb Hector A. Orengo, Universitat de Nottingham i Ada Cortès, arqueòloga.

Al llarg de la sessió s’exposaran i debatran els resultats del treball de recerca dels conferenciants: “The Augustan temple and Forum of the colony of Barcino: a 90 degree turn”, centrats en la hipòtesi d’una planta alternativa del temple romà d’August de Barcino, a partir de les dades extretes de les excavacions arqueològiques recents, l’anàlisi topogràfic, comparacions tipològiques, i l’estudi de les fonts escrites. Aquesta nova hipòtesi sobre la planta del temple permetria una reinterpretació en profunditat del fòrum i de l’evolució del traçat urbà de la colònia de Barcino.

L’assistència és gratuïta, però l’aforament és limitat i es recomana reserva prèvia.

–  Informació i reserves: Tel: 93 256 21 22 reservesmuhba@bcn.cat
–  Lloc: MUHBA, Plaça del Rei, Sala de Martí l’Humà

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.