Actes de les I Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central. Homenatge a Miquel Cura

Image (1) Jornades-Cat-Central.jpg for post 15683

Les Jornades d’Arqueologia de les Comarques de la Catalunya Central, organitzades pels Serveis Territorials de la Catalunya Central i el Servei d’Arqueologia i Paleontologia , es van celebrar a Manresa durant els dies 28, 29 i 30 d’octubre de 2010. Es van projectar per donar a conèixer l’activitat arqueològica realitzada a les comarques de l’Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès durant el període 2005-2009, amb la voluntat d’esdevenir una eina útil de difusió i coneixement, oberta als professionals, investigadors i estudiants. Aquest esdeveniment va servir, també, per retre un homenatge pòstum a l’arqueòleg manresà Miquel Cura.

La publicació de les Actes de les Jornades ha estat organitzada en tres capítols clarament diferenciats.  El primer conté  els articles derivats de les ponències sobre la trajectòria personal i professional de Miquel Cura, els resultats d’aquelles intervencions emmarcades en projectes d’investigació ja consolidats i aquelles intervencions més emblemàtiques realitzades al Bages durant aquells anys . En el segon apartat es recullen en articles de format més breu els resultats d’aquelles intervencions preventives i d’urgència de notable entitat, que es van plasmar en format plafó durant les Jornades al Museu Comarcal de Manresa. Per últim, en un tercer apartat, apareixen en format fitxa totes les intervencions efectuades a la Catalunya Central del període en què se cenyeixen les Jornades.

| Accediu a la publicació clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.