“Curs pràctic d’introducció a la paleografia (s.XIV-XVI)” a l’Arxiu Històric de Sabadell

Image (1) paleografia.jpg for post 15091L’Arxiu Històric de Sabadell, dins dels actes de commemoració dels “30 anys de Servei d’Arxiu a la casa Ponsà”, ha organitzat el “Curs pràctic d’introducció a la paleografia (s.XIV-XVI)”, que es desenvoluparà els dies 3, 5, 10 i 12 de febrer de 18,00 a 20,00 hores al Museu d’Història de Sabadell, a càrrec d’Albert Martí i Arau, historiador i documentalista.

Aquest curs vol proporcionar als alumnes les eines bàsiques per aprendre a llegir, transcriure i comprendre documents d’època medieval i moderna, escrits tant en català com en llatí. Per fer-ho, es treballarà amb una selecció de textos que, a més de permetre adquirir aquestes tècniques paleogràfiques, també ens endinsaran en un dels fenòmens més transcendentals de la història de Catalunya: la profunda crisi del deute que hagueren d’experimentar les institucions catalanes en aquell període, especialment les municipals. L’endeutament afectà a tots els substrats de la societat catalana, amb la qual cosa els textos il·lustraran una àmplia gamma de tipologies documentals, procedents de diverses institucions: les Corts (capítols de donatius), la Diputació del General (generalitats, censals), els municipis o universitats (actes de Consells, documentació fiscal i financera) i les oficines notarials (concòrdies, testaments, capítols matrimonials, etc.)

| Descarregueu el tríptic en pdf |

| Descarregueu la butlleta d’inscripció en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.