Conferència: “Las materias primeras como indicadores de contactos sobre largas distancias entre el V y el IV milenio AC”

Image (1) conferencia-MABorrello.jpg for post 14885Per demà 8 de gener de 2014 a les 12,00h està programada la conferència: “Las materias primeras como indicadores de contactos sobre largas distancias entre el V y el IV milenio AC”, que impartirà Maria A. Borrello (Universitat de Ginebra, Suïssa), i està organitzada pel Grup de Recerca “Arqueologia de les dinàmiques socials” (CSIC-IMF).

La La important documentació obtinguda durant els últims 20 anys permetabordar la questió dels contactes entre les regions situades al Nord i al Sud dels Alps entre l’inici del V i final del IV mil·lenni. Aquest període coincideix en la regió alpina amb la implantació de les comunitats agropastorals i la introducció progressiva de la metal·lúrgia.

Diferents objectes, considerats com a béns de prestigi, treballats en eclogites dels Alps piemontesos, en sílex dels Prealps del Veneto i del Trentino, en coral y en petxines del Mediterrani apareixen en contextos funeraris i domèstics de Suïssa, del Sud d’Alemanya y d’Àustria. Ceràmiques idèntiques es troben a les dues vessants de la cadena alpina. Totes aquestes dades confirmen la facilitat dels contactes transalpins durant la prehistòria.

Lloc de la conferència: Delegació del CSIC a Catalunya, C / Egipciaques, 15 – Barcelona.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.