V curs del Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona – CIAO: “Noves Tecnologies a l’Arqueologia. Darreres Tendències i Aplicacions SIG i TIC (II)”

Image (1) CIAO.jpg for post 14863El proper dissabte 21 de desembre de 2013 se celebrarà al Museu Episcopal de Vic el V curs del CIAO, un nou curs científic i tècnic que s’emmarca dins dels treballs de difusió de les disciplines històriques del Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona.

Aquest cinquè curs complementa l’anterior, realitzat al 2011, i se centrarà en les noves tecnologies i els avenços informàtics en la recerca arqueològica. Avui dia cada cop és més freqüent aplicar a la recerca arqueològica una sèrie de tècniques i instruments propis d’altres disciplines que ens permeten extreure més informació sobre els objectes i estructures documentats als jaciments. En aquest sentit, les TIC i les SIG són un exemple clar del ràpid progrés que ha suposat l’aplicació de les millores informàtiques en la recollida i tractament d’un gran nombre de dades de manera eficient i ràpida. La incorporació d’aquesta informació juntament amb les dades arqueològiques tradicionals ajuden a entendre de manera més precisa les societats humanes i a difondre aquest coneixement a la resta de la societat.

Les propostes del modelat 3D, l’aplicació continuada de SIG en programes de recerca consolidats i les aplicacions d’aquestes dades en contextos d’arqueologia del conflicte, són només alguns dels exemples que presenten aquestes tecnologies i de les noves fronteres que obre la seva aplicació a l’arqueologia.

| Descarregueu-vos en probrama amb la butlleta d’inscripció en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.