“The femur of Orrorin tugenensis exhibits morphometric affinities with both Miocene apes and later hominins”, article publicat per Sergio Almécija a Nature Communications

Image (1) Orrorin_femur_mig.png for post 14739L’investigador associat de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) Sergio Almécija va publicar ahir un article a Nature Communications on descriu el fèmur d’Orrorin tugenensis, un membre molt primitiu del llinatge humà que va viure fa 6 milions d’anys a Kenya i que ja tenia la capacitat de caminar dret.

L’anàlisi realitzat mitjançant tècniques de morfometria geomètrica 3D ha revelat que Orrorin presenta una combinació de caràcters moderns i primitius i el situa en un punt intermedi entre els grans simis del Miocè i els australopitecs. Aquesta recerca suposa un important avenç en la comprensió dels orígens del bipedisme humà, i indica que l’estudi de l’evolució dels antropomorfs del Miocè (període comprès entre 23 i 5,3 milions d’anys abans del present) és crucial per entendre la seva evolució en els primers membres del llinatge humà.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.