Conferència: Darreres descobertes arqueològiques a l’assentament romà de Mons Observans Can Tacó – Turó d’en Roina

Image (1) can-Taco.jpg for post 14599Demà dissabte 30 de novembre de 2013 tindrà lloc la conferència: “Darreres descobertes arqueològiques a l’assentament romà de Mons Observans Can Tacó – Turó d’en Roina” que serà impartida pel Dr. Josep Guitart Duran i la Dra. Esther Rodrigo Requena.

Aquesta activitat tindrà lloc a les 11:00 h al punt d’informació del jaciment que està situat entre els termes municipals de Montmeló i Montornès del Vallès i constarà d’una visita guiada a l’assentament a partir de les 12:30 h. L’entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

El jaciment romà de Can Tacó – Turó d’en Roina s’excava de forma regular des de l’any 2003. Les campanyes d’excavació de 2012 i 2013, efectuades en col·laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Departament de Ciències de l’Antiguitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, han proporcionat, per primera vegada, evidències que demostren la realització de rituals d’enterrament i també de fundació en algunes estances de l’assentament. La conferència presentarà els resultats d’aquestes campanyes i es complementarà amb una mostra dels materials arqueològics recuperats en el decurs de les mateixes, entre els quals destaquen els esquelets de dos nadons.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.