Conferència: Darreres descobertes arqueològiques a l’assentament romà de Mons Observans Can Tacó – Turó d’en Roina

Image (1) can-Taco.jpg for post 14599Demà dissabte 30 de novembre de 2013 tindrà lloc la conferència: “Darreres descobertes arqueològiques a l’assentament romà de Mons Observans Can Tacó – Turó d’en Roina” que serà impartida pel Dr. Josep Guitart Duran i la Dra. Esther Rodrigo Requena.

Aquesta activitat tindrà lloc a les 11:00 h al punt d’informació del jaciment que està situat entre els termes municipals de Montmeló i Montornès del Vallès i constarà d’una visita guiada a l’assentament a partir de les 12:30 h. L’entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

El jaciment romà de Can Tacó – Turó d’en Roina s’excava de forma regular des de l’any 2003. Les campanyes d’excavació de 2012 i 2013, efectuades en col·laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Departament de Ciències de l’Antiguitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, han proporcionat, per primera vegada, evidències que demostren la realització de rituals d’enterrament i també de fundació en algunes estances de l’assentament. La conferència presentarà els resultats d’aquestes campanyes i es complementarà amb una mostra dels materials arqueològics recuperats en el decurs de les mateixes, entre els quals destaquen els esquelets de dos nadons.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.