Simposi internacional: “Pedreres medievals a la Corona d’Aragó”

Image (1) pedreres-medievals.jpg for post 13984Els propers dies 11 i 12 de novembre d’enguany tindrà lloc, a la seu del Institut d’Estudis Catalans (IEC) (c/ del carme, 47), el simposi internacional: “Pedreres medievals a la Corona d’Aragó”, que organitza l’associació Amics de l’Art Romànic,  societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’estudi de les pedreres i de la seva explotació en el decurs dels segles medievals gaudeix d’una notable fortuna historiogràfica a Occident. A la Corona d’Aragó, però, el tema s’ha abordat desigualment. S’ha analitzat amb detall quan l’èxit de la pedra és innegable, com s’esdevé amb el marbre dels Pirineus o la calcària nummulítica de Girona. Així mateix, se n’han tingut en compte els materials quan els llibres d’obra de determinades fàbriques incorporen despeses relacionades amb la seva extracció i el seu transport. El simposi, centrat en els antics territoris de la Corona d’Aragó, vol revisitar moltes d’aquestes qüestions, encetar-ne de noves i reunir per primera vegada en una publicació monogràfica uns estudis destinats a servir d’element de referència en el futur.

| Per a més informació, descarregueu el tríptic en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.