I Jornada d’Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre

Image (1) Jornades-GCE.jpg for post 13934El dissabte 23 de novembre de 2013, a partir de les 09,00h, se celebrarà a Tortosa la I Jornada d’Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre, organitzada conjuntament pel Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’ Ebre i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’ Ebre.

Aquesta Jornada sorgeix de la voluntat de difondre els resultats de l’activitat arqueològica a les Terres de l’Ebre en aquests darrers anys. També és un reconeixement a la tasca de les entitats culturals i les administracions locals en la recuperació de la memòria històrica vinculada al front de l’Ebre.

El Servei d’Arqueologia i Paleontologia impulsa l’activitat arqueològica preventiva i  vetlla per la correcta execució de les intervencions arqueològiques que, motivades per l’execució de noves infraestructures, afecten els espais de la batalla de l’Ebre.

El registre arqueològic s’afegeix a les fonts orals i documentals pròpies de la història contemporània. El treball de camp aporta una nova perspectiva en l’anàlisi de les condicions de vida dels combatents i de les estructures defensives bastides en aquest període bèl·lic: des de les trinxeres del front, fins a les defenses de costa, passant per refugis antiaeris o línies fortificades.

L’arqueologia, en aquest sentit, esdevé una eina fonamental per a la conservació, museïtzació, i posada en valor aquests espais. En conseqüència, el front de l’Ebre és un clar exemple de l’aplicació de l’arqueologia en l’estudi de fets contemporanis com la batalla de l’Ebre.

La inscripció és gratuïta, però amb aforament limitat. Cal reserva de plaça al correu electrònic fmulet@gencat.cat

Lloc i adreça: Palau Oliver de Boteller. C/ Jaume Ferran Clua, núm. 4. Tortosa

| Descarregueu aquí el díptic amb tota la informació en pdf |

| Per descarregar la butlleta d’inscripció cliqueu aquí |

| Galeria d’imatges de la Jornada |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.