Lectura de la tesi doctoral d’Arnau Garcia Molsosa “Arqueologia dels paisatges culturals del massís del Montseny: dinàmiques històriques de la prehistòria a l’edat mitjana”

Image (1) Montseny.jpg for post 13746El proper dia 29 d’octubre a les 11,00h està prevista la lectura de la tesi doctoral d’Arnau Garcia Molsosa “Arqueologia dels paisatges culturals del massís del Montseny: dinàmiques històriques de la prehistòria a l’edat mitjana”, que ha estat dirigida per Josep Maria Palet (ICAC) i Héctor A. Orengo Romeu (University of Nottingham). L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’ICAC (Plaça d’en Rovellat, s/n, de Tarragona). El tribunal estarà format per Jordi Bolós Masclans (UdL),  Santiago Riera Mora (UB) i Rosa Plana Mallart (Université de Montpellier).

Aquest treball representa la culminació d’una recerca dedicada al paisatge com a element cultural i via per a ajudar entendre l’entorn de les societats contemporànies a través de la història de les interaccions societat-medi.

L’arqueologia del paisatge ens ha donat els instruments teòrics i metodològics per a abordar aquesta investigació: L’enfocament interdisciplinari i diacrònic i l’anàlisi a diversos nivells o escales han constituït el marc general. El buidatge bibliogràfic, documental i dels inventaris patrimonials, la cartografia antiga, les prospeccions i sondeigs arqueològics i els estudis arqueomorfològics i geomorfològics del territori han estat els materials i tècniques empleats en aquest treball. Tecnologies digitals com són les Bases de Dades i els Sistemes d’Informació Geogràfica han servit de plataforma d’integració i anàlisis de les dades recollides.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.