Demà s’inaugura exposició: “Visions d’Egipte. Oxirrinc, ahir i avui” a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Image (1) expo-Oxirrinc.jpg for post 13817La missió arqueològica a l’antiga ciutat egípcia d’Oxirrinc, que compta amb la participació de la Societat Catalana d’Egiptologia, la Universitat de Barcelona, la Université Paul Valéry Montpellier-3 i el Ministeri d’Antiguitats d’Egipte, mostra els treballs realitzats durant vint anys d’excavacions en l’exposició “Visions d’Egipte. Oxirrinc, ahir i avui” que s’inaugura demà dimarts 22 d’octubre a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (Plaça de l’Hospital, 6, Girona).

A través de 50 fotografies es fa un repàs a les principals descobertes de la missió, entre les quals destaca l’Osireion, un temple subterrani dedicat al déu Osiris. Només es coneixen dos d’aquestes característiques en tot Egipte. També és excepcional la darrera troballa de la missió durant la passada excavació: dos dipòsits votius amb milers de peixos enterrats. A més, durant les diferents campanyes s’ha posat al descobert una necròpolis utilitzada durant més de 1.000 anys per diferents cultures: la faraònica, la grega, la romana i la cristianobizantina.

L’exposició es complementa amb una sèrie de conferències impartides per membres de la missió arqueològica amb l’objectiu de difondre els treballs que es realitzen a Oxirrinc i les diverses etapes històriques viscudes per la ciutat. Aquestes conferències es realitzaran a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, i començaran a les 19,30h.

Programa de les conferències:

Dijous 7 de novembre
La necròpolis faraònica d’Oxirrinc: les monumentals tombes dels governadors saïtes.
Ponent: Dra. Núria Castellano, arqueòloga i egiptòloga. Membre de la Societat Catalana d’Egiptologia

Dijous 14 de novembre
L’Osireion: un temple dedicat als misteris d’Osiris.
Ponent: Maite Mascort, arqueòloga, egiptòloga i vicepresidenta de la Societat Catalana d’Egiptologia

Dijous 21 de novembre
Déus i Sacerdots a Oxirrinc en època dels Faraons.
Ponent: Dra. Núria Rodríguez, arqueòloga i egiptòloga. Membre de la Societat Catalana d’Egiptologia

Dijous 28 de novembre
La cristianització d’Oxirrinc: la monumentalitat del nou complex funerari.
Ponent: Dolors Codina, arqueòloga i antropòloga. Membre de la Societat Catalana d’Egiptologia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.