Inauguració del Centre Seró Espai Transmissor

Demà dissabte 19 d’octubre a les 10,30h s’inaugurarà del Centre Seró Espai Transmissor a Artesa de Segre (c/ Escoles, 2, Seró). Es tracta del centre cultural que allotjarà les restes de l’espectacular megàlit aparegut a Seró a finals de l’any 2007 durant els treballs de prospecció arqueològica prèvia i el seguiment de les obres de construcció i desplegament del canal Segarra Garrigues. L’acte estarà presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, amb l’assistència de l’alcalde d’Artesa de Segre, qui ha convocat l’acte, i també de l’alcalde de Balaguer.

A més de la funció de conservació i exhibició del Túmul de Seró, l’edifici està previst per altres usos, motiu pel qual s’hi ha projectat diferents àmbits: l’espai del vi ofereix el producte de les cooperatives locals, una sala polivalent que alterna l’ús quotidià com a centre social, amb la introducció als continguts d’un immediat espai museu on es documenta la troballa i es mostren les peces de l’aixovar de la tomba megalítica. Des d’aqui s’accedeix a la cambra de les esteles o estàtues-menhirs, a travès d’un recorregut organitzat en espiral quadrangular, amb un quasi inapreciable pendent, envoltat per peces de ceràmiques calades que deixen passar la llum tamisada, l’aire, les olors del camp, la boira, ens porta a la cambra central, on la llum zenital focalitza la mirada sobre la superfície gravada de cada una de les esteles.

L’edifici, que es va construir l’any passat, ha estat dissenyat per l’estudi d’arquitectura Toni Gironès. Està inspirat en les estructures de formigó on s’emmagatzemen les bales de farratge i en les construccions de maó vist de la contrada, i enguany ha rebut el premi pel Foment de les Arts Decoratives (FAD), en l’apartat d’Arquitectura.

L’encàrrec i finançament del projecte de l’edifici va partir del Servei d’Arqueologia i Paleontologia, i la posterior construcció ha estat possible gràcies a l’aportació a parts iguals entre els fons FEDER i l’1 % Cultural.

La gestió del centre ha estat possible en virtut d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Artesa de Segre i el Museu de la Noguera, de Balaguer.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.