Presentació a Castelldefels les primeres restes aparegudes a la Península Ibèrica d’una espècie de cèrvid de 90.000 anys d’antiguitat

Diferents vistes del crani del cèrvol aparegut a la Cova del Rinoceront de Castelldefels.
Diferents vistes del crani del cèrvol aparegut a la Cova del Rinoceront de Castelldefels.

Demà, divendres 18 d’octubre, a partir de les 12:30h, l’Ajuntament de Castelldefels i un equip d’investigadors de la UB presentaran la troballa de les primeres restes  aparegudes a la Península Ibèrica d’una espècie de cèrvid de fa 90.000 anys. L’acte tindrà lloc al Saló de Plens del consistori (plaça de l’Església, nº1, Castelldefels).

Les restes d’aquest cèrvid es van trobar al jaciment de la Cova del Rinoceront de Castelldefels (Baix Llobregat). L’animal, anomenat Haploidoceros mediterraneus, pertany a la família del cérvol actual i va viure en el Plistocè fa uns 90.000 anys. Fins ara els únics exemplars d’aquets animal que es coneixien havien aparegut en dos jaciments del sud-est de França.

Han realitzat el descobriment els investigadors Montserrat Sanz i Joan Daura, del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) i del Grup de Recerca del Quaternari (GRQ) de la UB. L’estudi de les restes s’ha dut a terme conjuntament amb Jean-Philip Brugal, investigador del CNRS de la Universitat d’Aix-Marseille.

Per a més informació: Telèfon: 93 665 11 50 (ext. 1039) / correu electrònic: comunicacio@castelldefels.org

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.