Darreres intervencions al Castell de Rocabruna (Beget, Ripollès)

Image (1) rocabruna.jpg for post 13749Aquest any s’han continuat les excavacions i posterior restauració a les dependències del castell de Rocabruna. La darrera intervenció va finalitzar a finals de setembre i ha donat interessants resultats.

El castell de Rocabruna és un conjunt fortificat d’època medieval construït sobre un turó a 996 metres snm, a l’extrem nord-est del municipi de Camprodon (Ripollès). Té un magnífic control visual de la vall de Beget cap a l’est, l’alta Garrotxa al sud i la carena pirinenca de Coll d’Ares cap al nord. Està documentat des de finals del segle X i es troba molt ben representat arqueològicament durant els segles XV i XVI.

La intervenció arqueològica té lloc en combinació amb el projecte de consolidació i restauració que el Servei de Monuments de la Diputació de Girona hi desenvolupa des del 2006. Un cop finalitzada la consolidació del recinte sobirà, l’any 2012 es van iniciar la intervenció arqueològica en els espais del recinte jussà a càrrec de l’equip d’In Situ S.C.P.

| Per saber-ne més cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.