Conferència: “La mandíbula del Firal de la Seu d’Urgell. Història d’un descobriment”, a càrrec de David M. Alba

Image (1) desenterrant.jpg for post 13732El proper divendres 18 d’octubre a les 20,00h, David M.Alba, cap del Grup de Recerca de Faunes del Neogen i Quaternari de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont impartirà la conferència: “La mandíbula del Firal de la Seu d’Urgell. Història d’un descobriment”, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l’Espai Armengol i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

En aquesta xerrada, es resseguirà la història del descobriment de la mandíbula del Firal, el primer fòssil d’hominoïdeu (el grup que comprèn els humans i simis antropomorfs) que es va trobar a Catalunya a principis del segle XX. Amb una edat d’uns 10 milions d’anys, inicialment s’atribuí a Dryopithecus fontani i posteriorment a Hispanopithecus crusafonti.

La conferència tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell (Carrer de Sant Ermengol, 71. La Seu d’Urgell)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.