Conferència: “La mandíbula del Firal de la Seu d’Urgell. Història d’un descobriment”, a càrrec de David M. Alba

Image (1) desenterrant.jpg for post 13732El proper divendres 18 d’octubre a les 20,00h, David M.Alba, cap del Grup de Recerca de Faunes del Neogen i Quaternari de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont impartirà la conferència: “La mandíbula del Firal de la Seu d’Urgell. Història d’un descobriment”, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l’Espai Armengol i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

En aquesta xerrada, es resseguirà la història del descobriment de la mandíbula del Firal, el primer fòssil d’hominoïdeu (el grup que comprèn els humans i simis antropomorfs) que es va trobar a Catalunya a principis del segle XX. Amb una edat d’uns 10 milions d’anys, inicialment s’atribuí a Dryopithecus fontani i posteriorment a Hispanopithecus crusafonti.

La conferència tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell (Carrer de Sant Ermengol, 71. La Seu d’Urgell)

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.