Seminari: Noves aplicacions del radiocarboni a l’àmbit de les Humanitats. datació per C-14 i la seva calibració

Image (1) SEMINARIO-C14.jpg for post 13540El grup d’arqueologia de la Institució Milà i Fontanals-Consell Superior d’I’investigacions Científiques (IMF-CSIC) de Barcelona organitzen un seminari intensiu sobre les datacions de carboni-14 i la seva aplicació a les disciplines arqueològiques i a les Humanitats en general.

El seminari tindrà lloc el dia 7 de novembre de 2013, a la seu de la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya (Carrer Hospital 64), a tocar de la IMF-CSIC, al barri del Raval de Barcelona.

Aquesta iniciativa s’adreça a professionals de l’arqueologia, investigadors i professorat universitari, i també a alumnes de grau i màster interessats en centrar els seus estudis en l’arqueologia. El programa s’articula en set sessions intensives, distribuïdes al llarg de tota la jornada, en les quals es tractaran els diferents temes del seminari: des d’una introducció general al mètode del carboni-14, fins als darrers mètodes i protocols de datació radiocarbònica. Un altre bloc temàtic està destinat a  la calibració de les dates, el seu tractament estadístic, i a la formulació de models cronològics basats en les tècniques quantitatives més actuals.

|Per descarregar el programa cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.