Obituari: Mor Joan Surroca

Joan Surroca Arisa
Joan Surroca Arisa

El passat dia 2 d’octubre ens va deixar Joan Surroca Arisa (1925-2013), gran erudit de Moià, qui va saber estar sempre al costat i al servei de l’arqueologia dins la legalitat de cada època.

Joan Surroca va ser nomenat col·laborador del comissari local Sebastià Oller de la “Comisaría General de Excavaciones Arqueológicas” pels anys 50 del segle passat, va ser conservador de l’Antic Museu Paleontològic i Arqueològic de Moià,  membre del Grup de Col·laboradors del Museu Arqueològic de Barcelona i, des de la seva fundació, de la Societat Catalana d’Arqueologia.

Va participar, des de la seva joventut, en tota intervenció arqueològica del Moianès  i quant l’arqueologia va passar a ser una activitat exclusiva del món universitari, ell va assumir-ho, recolzant el treball dels altres, sempre amb una discreció exquisida i una entusiasta col·laboració. Coneixedor com ningú dels vestigis moianesos, i especialment de la Cova del Toll i Teixoneres o de la Balma del Gai que ell va descobrir, ha estat el referent de tots els arqueòlegs que s’han interessat pel Moianès i que han  honorat la seva amistat.

La seva tasca s’ha resumit en el suport incondicional als professionals i a la divulgació del patrimoni. En col·laboració amb Ma. Àngels Petit, professora de la Universitat de Barcelona, ha publicat síntesis sobre la prehistòria del Moianès.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.