La Campanya de conservació i restauració de mosaics al MAC- Empúries

Image (1) mosaics.jpg for post 13481Durant els mesos d’agost i setembre el MAC-Empúries està realitzant la restauració de part dels mosaics de la ciutat romana. L’objecte dels treballs de restauració, a càrrec d’un equip de restauradores, són dos dels paviments que decoraven les sales principals de la domus 1.

Aquests mosaics, que ja havien estat restaurats fa temps, requereixen d’un manteniment constant pel fet de trobar-se al seu emplaçament original. Amb aquesta intervenció es pretén aconseguir una millor lectura dels conjunts, millorant la seva museïtzació, seguint mitjans i tècniques més actuals més neutres i respectuosos que els que s’havien fet servir en les anteriors restauracions.

L’actuació que s’està portant a terme enguany consisteix en eliminar les intervencions antigues, aplicar tractaments biocides, consolidar l’estructura i reintegrar tessel·les en els sectors on s’han desprès. Aquesta tasca, que es fa manualment, requereix d’una absoluta precisió per poder recol·locar les diminutes tessel·les despreses en el seu emplaçament original.

Aquesta intervenció ha estat possible gràcies a una partida econòmica de 21.000 € de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, gràcies a la qual s’ha pogut realitzar la consolidació i restauració completa d’aquests dos paviments de la domus romana.

| Vegeu la notícia completa clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.