Publicat l’article: “Rock art of the Mediterranean basin on the Iberian Peninsula. From El Cogul to Kyoto” a Catalan Historical Review

Calc de les pintures i gravats de la Roca dels Moros del Cogul.
Calc de les pintures i gravats de la Roca dels Moros del Cogul.

L’article sobre pintura rupestre a Catalunya i Pais Valencià: “Rock art of the Mediterranean basin on the Iberian Peninsula. From El Cogul to Kyoto”, dels autors Gemma Hernández i Mauro S. Hernández, ha estat publicat recentment al número 6 (2013) de la revista Catalan Historical Review.

«Catalan Historical Review», creada l’any 2008, és una revista que es publica anualment en format d’accés obert. S’edita en anglès i català per la Secció Històrico-Arqueològica (SHA) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El propòsit d’aquesta publicació és difondre els grans temes de la història catalana a nivell internacional, així com facilitar als estudiosos estrangers el coneixement del progrés de la historiografia als territoris de llengua i cultura catalanes.

Abstract: La Roca dels Moros del Cogul és el primer conjunt de pintures prehistòriques documentat a Catalunya i va ser des del moment del seu descobriment, l’any 1908, un referent de l’art prehistòric peninsular; la seva existència adquirí un ressò internacional equiparable a l’assolit pels bisons d’Altamira. La història de la Roca dels Moros del Cogul és la història de l’art rupestre prehistòric del vessant oriental de la península Ibèrica. A partir d’aquest conjunt, es fa una síntesi dels resultats de la investigació sobre l’art rupestre postpaleolític a l’arc mediterrani de la península Ibèrica durant més de cent anys, sense oblidar els esforços realitzats des de les administracions per avançar en la conservació i protecció d’aquest tipus de jaciments arqueològics, cosa que va fer possible la inclusió de l’art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

| Descarregueu l’article o la totalitat de la revista de manera gratuïta clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.