Obituari: Mor l’antropòleg Alain Testart

Aquest passat cap de setmana va morir a Paris Alain Testart, a l’edat de 67 anys. Testart, director d’investigacions al CNRS, ha estat un brillant antropòleg social que ha estudiat les primeres societats antigues des de l’òptica de l’antropologia, però molt sovint incorporant les dades arqueològiques.

Entre les temàtiques estudiades ha dedicat molta atenció a les primeres societats agrícoles i l’origen de l’agricultura i ramaderia, tema al qual va dedicar un dels seus llibres més coneguts “Les Chasseurs-Cueilleurs, ou l’origine des inégalités” a inicis dels anys 80. D’aquest mateix tema darrerament havia publicat varies obres com “Trois essais sur les religions néolithiques”, o la seva darrera publicació “Avant l’Histoire”.

En el darrer decenni però les seves recerques van ser molt més amplies destacant l’atenció dedicada a l’esclavatge a inicis de l’any 2000 o els sistemes de classificació de les societats. La seva darrera visita a Barcelona, ciutat que li agradava molt, va ser a la primavera de 2011. En aquella ocasió va ser convidat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i per la revista COTA ZERO, en els actes de celebració dels 25 anys de la revista.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.