Exposició: “Mirades a la dona ibèrica” al MAC-Ullastret

Image (1) mirades.jpg for post 13079L’exposició itinerant: ‘Mirades a la dona ibérica’, romandrà oberta al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret del 9 d’agost al 15 de setembre. Aquest projecte, en el qual participen el MAC-Ullastret, l’Ajuntament de Jumilla, el Museu de Bellas Artes de Benicarló, el Museu Arqueològic d’Albacete, el Museu d’Art Ibèric del Cigarralero de Mula y el Centro Tecnológico ITMA de Avilés, ha estat patrocinat pel Ministerio de Cultura.

Aquesta exposició ofereix una visió completa de la vida d’aquestes dones mitjançant una mostra d’objectes quotidians i rituals provinents de diversos museus arqueològics. Dividida en tres àmbits -Els espais de la dona ibèrica, La vida quotidiana i La dona en l’art-, es presenta el món femení a través de les noves perspectives de la investigació arqueològica, permetent fer un estudi més ampli i acurat.

La mostra tracta l’univers femení des de noves perspectives de la investigació arqueològica, la qual cosa permet una visió en profunditat de la situació social de la dona dins de la cultura ibèrica, una societat que es va desenvolupar en l’est i el sud de la península ibèrica entre els segles VI al I a.C, i presenta la dona des de la perspectiva de la continuadora del llinatge aristocràtic, en el seu paper procreador i maternal, en l’àmbit domèstic i econòmic com a encarregada de la llar i de les tasques de teixir o filar, com a deessa i sacerdotessa. Aquests són alguns de los aspectes que es mostren a través dels diferents materials originals provinents de las excavacions de poblats, temples i necròpolis ibèriques.

Com a activitats complementàries d’aquesta exposició estan programades 2 conferències:

–  Conferència inaugural a càrrec de Virginia Page del Pozo, directora del Museo de Arte Ibérico de El Cigarralejo (Mula, Murcia).
Divendres 9 d’agost, a les 20,00 hores, a les Escoles Velles de l’Ajuntament d’Ullastret.

–  “Iconografia de la dona a l’art ibèric” , a càrrec d’Aurora Martín, exdirectora del MAC Ullastret.
Dissabte 7 de setembre, a les 18,00 hores.

| Per a més informació sobre l’exposició, cliqueu aquí |

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.