Darreres troballes a l’oppidum ibèric de Sigarra, els Prats de Rei (Anoia)

Image (1) columnes.jpg for post 13316L’excavació arqueològica que s’està portant a terme des del 15 de juliol a l’oppidum ibèric de Sigarra (els Prats de Rei, Anoia) posa al descobert restes arquitectòniques d’entitat que demostren com la romanització de l’assentament indígena entre els segles II-I a.C va anar acompanyada d’un important procés de monumentalització ja des d’època tardorepublicana.

Segons l’arqueòloga directora de les excavacions Natalia Salazar estem davant dels indicis arqueològics d’un nucli ibèric fortificat que remuntaria els seus orígens als segles VI a.C. i que amb l’arribada dels romans és monumentalitzat seguint models arquitectònics itàlics, com evidencien les columnes fragmentades que han estat recuperades durant els treballs arqueològics.

L’Ajuntament dels Prats de Rei i la Universitat de LLeida han promogut aquesta campanya d’excavacions en el marc de la recerca doctoral que l’arqueòloga Natalia Salazar està desenvolupant per tal de conèixer els antecedents i orígens del Municipium Sigarrensis. La intervenció ha obtingut el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona i compta amb la participació d’estudiants de tota Espanya i Europa que hi estan treballant des de mitjans de juliol i fins a finals d’agost.

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.