El poblat del Castellot de Bolvir havia tingut una activitat metal·lúrgica destinada a usos militars

Image (1) Castellot.jpg for post 13216La descoberta d’un taller metal·lúrgic durant els treballs d’excavació i consolidació del poblat iberoromà del Castellot de Bolvir, en la sisena campanya d’excavacions que s’hi duu a terme durant aquest estiu, ha posat de manifest que aquest poblat hauria viscut una important transformació durant l’època romana, com a indret significatiu estratègicament tant des de la vessant social com militar.

La descoberta d’aquest edifici on es desevolupava una activitat metal·lúrgica és molt important ja que, a més de donar noves informacions sobre l’etapa iberoromana, de la qual la informació és més escassa, constata l’existència d’una estructura industrial. Els treballs d’excavació i consolidació del poblat iberoromà del Castellot de Bolvir d’enguany han tingut com a objectiu durant aquest estiu delimitar l’abast de l’activitat metal·lúrgica i estendre la part del turó que encara no s’ha excavat, ja que a la part posterior de la muralla medieval s’han descobert nous habitatges d’origen iber.

En aquesta campanya d’excavacions promoguda per l’Ajuntament de Bolvir i la Universitat de Barcelona hi participen un gran nombre d’estudiants d’Arqueologia i, per ara, s’ha excavat quasi el 33% de la superfície total del turó on s’assenta el poblat.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.