La primera excavació sistemàtica i recuperació d’un nou mamut a la Boella (la Canonja, Tarragona)

Treballs d'excavació al jaciment El Forn durant aquesta campanya. Fotografia: Jordi Mestre. IPHES
Treballs d’excavació al jaciment El Forn durant aquesta campanya. Fotografia: Jordi Mestre. IPHES

Després de cinc anys de sondejar diferents zones del jaciment de la Boella (La Canonja, Tarragona), l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) prepara el que serà la primera excavació sistemàtica, que representarà la consolidació d’aquest projecte de recerca. La campanya d’enguany ha revelat nombroses eines d’indústria lítica de fa sobre un milió d’anys, una antiguitat molt singular al registre arqueològic

La recuperació de les restes d’un nou mamut és l’objectiu principal de la propera campanya, que es farà l’any que ve. Simultàniament, s’està  treballant en la redacció del pla director del Barranc de la Boella, que es presentarà aquesta tardor.

D’altra banda, fa pocs dies va finalitzar la intervenció arqueològica de la campanya 2013 que ha posat fi al sondeig del Forn, una de les zones del jaciment, ubicada davant de la primera cala explorada l’any 2007 i on es va localitzar restes de roques tallades i restes d’un mamut d’un milió d’anys. D’aquesta intervenció va ser objecte de la conferència de la Tribuna del 16 de gener de 2008 “El Barranc de la Boella (la Canonja, Tarragonès), revisitat en la intervenció arqueològica preventiva del 2007” on va parlar Josep Vallverdú, director de l’excavació.

| per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.