Activitat pel cap de setmana: Sega de cereals al mas El Colomer de Taradell, organitzat per l’Ecomuseu del Blat.

Image (1) sega.jpg for post 13156Aquest diumenge dia 14 de juliol l’Ecomuseu del Blat ha organitzat una activitat de sega de cereals, a la qual se suma el Jaciment del Camp de les Lloses, juntament amb el taller de sega al Camp dels Ametllers.

El jaciment del Camp de les Lloses està portant a terme una activitat d’arqueologia experimental dedicada al conreu dels cereals documentats a les excavacions. Aquesta és una activitat que ha estat possible fer gràcies a l’Ecomuseu del Blat.

En el taller es podran reviure les tècniques i els costums dels pagesos que, agrupats en colles de segadors, es llogaven per segar seguint la maduració dels cereals. Tothom qui ho vulgui podrà agafar el volant i  l’esclopet per posar-se a les ordres d’un cap de colla per aprendre a segar, a fer vencills, a lligar garbes i a fer una garbera, tot plegat acompanyat per un bon esmorzar de segador. Els més petits de la colla podran aprendre a fer “nines de collita” amb les espigues segades.

L’horari previst és el següent:
8:00 – Trobada dels participants a l’Era del mas El Colomer i organització de les colles de segadors.
9:30 – Inici de la sega
10:00 – Esmorzar de segador amb productes locals de qualitat
10:30 – Lligar les garbes
10:30 – Taller de “nines de collita”
11:30 – Agarberar les garbes
13:00 – Cloenda.

El preu de l’activitat és de 3 euros pels adults (inclou l’esmorzar) i 1 euro pels nens.

És necessària la confirmació de l’assistència fins al divendres 12 de juliol, indicant el nombre d’adults i de nens que assistiran, a l’adreça de correu: ecomuseudelblat@gmail.com

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.