El Projecte Jaciment Arqueològic de Can Tacó – Turó d’en Roina (MONS OBSERVANS) ha estat premiat a la XII Bienal de Arquitectura i finalista dels premis FAD

Image (1) can-tacó.jpg for post 13132El projecte arquitectònic de rehabilitació del jaciment arqueològic de Can Tacó – Turó d’en Roina, conegut des de la seva inauguració com a Mons Observans, ha estat premiat en la XII Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo 2013, dins la categoria de Protecció del Territori i el Paisatge i és finalista als Premis FAD d’Arquitectura dins la categoria de Ciutat i Paisatge, que es lliuraran aquest vespre.

Demà divendres 12 de juliol de 2013 a les 10 del matí se celebrarà la roda de premsa al punt d’informació del jaciment, amb la presència de l’arquitecte Toni Gironès, autor del projecte d’intervenció arquitectònica, del Dr. Josep Guitart, coordinador científic del projecte i del biòleg Albert Sorolla, responsable de la intervenció paisatgística. Un cop feta la presentació, es visitarà el recinte arqueològic i els pavellons adjacents (Aula d’Arqueologia i Aula del Bosc).

El projecte que fou redactat per l’Estudi d’Arquitectura de Toni Gironès Saderra va optar des d’un principi per una intervenció inusual en aquest tipus d’obres, innovadora i al mateix temps molt respectuosa amb els elements naturals de l’entorn.

El jaciment, que l’any 2008 fou declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de zona arqueològica, fou construït al final del segle II a. de C., a l’època romana republicana, i ha estat identificat com un praesidium, un establiment militar des del qual s’exercien funcions polítiques i administratives pròpies del procés de romanització en el qual es trobaven immerses en aquell temps les terres de l’actual Catalunya. Descobert l’any 1947, des de l’any 2003 els ajuntaments de Montmeló i de Montornès del Vallès hi duen a terme campanyes d’excavació arqueològica sota l’empara científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’assentament va obrir les portes al públic el proppassat mes d’octubre de 2012, un cop executades les obres de conservació, restauració i posada en valor que foren finançades a través d’un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i d’una subvenció nominativa del Ministerio de Cultura.

| Per a més informació truqueu als telèfons:  93 572 05 40  –  93 572 11 70 |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.