El passeig arqueològic a l’aire lliure de Besalú (la Garrotxa)

El passeig arqueològic a l’aire lliure de Besalú (la Garrotxa). Fotografia: Joan Frigol
El passeig arqueològic a l’aire lliure de Besalú (la Garrotxa). Fotografia: Joan Frigol

Al llarg dels mesos de febrer i març de 2013 es van dur a terme les obres de consolidació i museïtzació del jaciment dels Horts del carrer Tallaferro, un espai d’uns 900 m2 situat a l’extrem nord-est del nucli antic de Besalú (la Garrotxa). L’objectiu dels treballs ha estat crear un passeig arqueològic a l’aire lliure on s’hi poden veure restes d’època romana, medieval i contemporània, que permeten explicar de manera planera i didàctica l’evolució històrica de la població.

Les excavacions arqueològiques al jaciment van iniciar-se el 2007, i van continuar durant els anys 2008, 2009 i 2011, sempre amb resultats engrescadors. Entre les troballes més destacades hi ha les restes d’un taller metal·lúrgic d’època romana (s. I dC), diverses estructures pertanyents al barri d’extramurs de Capellada (s. XII-XV dC), un tram de muralla baixmedieval (s. XV dC) i un camí empedrat corresponent a l’antiga calçada de Figueres (s. XIX dC). Per a senyalitzar les diferents fases històriques s’han utilitzat materials de colors i textures variades, i pròximament s’instal·laran a la zona plafons informatius. El finançament de les diverses campanyes ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Besalú, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb la inauguració de les restes, que va tenir lloc el passat dia 28 d’abril de 2013, Besalú amplia la seva oferta cultural i turística gratuïta, i busca apropar els orígens de la vila a locals i visitants a través de l’arqueologia.

| Galeria d’matges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.