Primera campanya arqueològica per excavar les importants restes de l’oppidum ibèric aparegut als Prats de Rei (Anoia)

Fragment de la muralla de l’oppidum ibèric dels Prats de Rei. Fotografia: Natàlia Salazar.
Fragment de la muralla de l’oppidum ibèric dels Prats de Rei. Fotografia: Natàlia Salazar.

La Universitat de Lleida i l’Ajuntament dels Prats de Rei (Anoia) engeguen el proper mes de juliol una primera campanya arqueològica per excavar les importants restes de l’oppidum ibèric aparegudes recentment durant les últimes obres d’urbanització del nucli antic de la vila. Segons els primers indicis es podria tractar d’un assentament dels segles VI-V a.C.

La campanya arqueològica ha obtingut el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona i comptarà amb la participació d’estudiants d’arqueologia de tota Espanya i Europa que hi treballaran des de mitjans de juliol fins a finals d’agost. L’excavació arqueològica estarà dirigida per l’arqueòloga Natalia Salazar Ortiz, qui està realitzant la seva tesi doctoral sobre el Municipium Sigarrensis sota la co-direcció de les Professores Núria Rafel i Fontanals (UDL) i Eva Subías Pascual (URV). El primer estudi que l’arqueòloga ha portat a terme sobre Sigarra va ser guardonat l’any passat amb el Premi d’Arqueologia Josep Barberà 2012 atorgat per la Societat Catalana d’Arqueologia, tal com us varem anunciar en el seu dia.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.