Lectura de la Tesi doctoral: “Los marmora de Toletum: estudio de los granitos y calizas del centro peninsular empleados en la ciudad romana y tardoantigua de Toledo”, d’Ana de Mesa Gárate

Image (1) marmora-toletum.jpg for post 12684El proper dimarts 11 de juny, a les 12,00h, a la Sala d’actes de l’ICAC, Ana de Mesa Gárate llegirà la seva tesis doctoral “Los marmora de Toletum: estudio de los granitos y calizas del centro peninsular empleados en la ciudad romana y tardoantigua de Toledo”, que ha estat dirigida per la Dra. Isabel Rodà (UAB/ICAC). En formen el tribunal: Sara Santoro (Università “G. d’Annunzio” Chieti-Pescara), Aureli Àlvarez (UAB), i Begoña Soler (Instituto de Arqueología de Mérida).

Aquest treball se centra en la localització i estudi de les pedreres antigues de la ciutat romana i visigoda de Toledo i del seu territorium. L’autora ha fet un inventari dels usos testificats (epigrafia, escultura i decoració arquitectònica) de cadascun dels materials tractats i convenientment caracteritzats a través d’anàlisis petrogràfiques.

Un dels objectius de la tesi és trencar la dinàmica de no documentar una informació entesa tradicionalment com a òbvia i no mereixedora d’estudi. Destaca en aquest estudi la multidisciplinaritat: historiografia, història, arqueologia, tot i que és en els estudis geològics en què sobretot recolza la recerca.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Una resposta a “Lectura de la Tesi doctoral: “Los marmora de Toletum: estudio de los granitos y calizas del centro peninsular empleados en la ciudad romana y tardoantigua de Toledo”, d’Ana de Mesa Gárate

  1. Enhorabuena a la ya Doctora Ana de Mesa Gárate por su espléndida Tesis Doctoral. Y enhorabuena, tambien, a la profesora Doctora Isabel Rodá, por du trabajo como directora de Tesis. Una investigación plena de rigor y claridad en su articulación y realización , así como en la argumentación y exposición de los resultados obtenidos. Justo y merecido ‘sobresaliente cum laudem’ para la tesis de Ana de Mesa´Gárate, tesis anclada en la excelencia universitaria . AMS, Toledo, 23 de junio de 2013.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.