Finalitzada la 1a fase de la restauració de la muralla andalusina del Pla d’Almatà de Balaguer (Noguera)

Fotografia: Àlvar Llobet
Fotografia: Àlvar Llobet

Amb ocasió de la finalització de les obres de restauració de la muralla del jaciment islàmic del Pla d’Almatà de Balaguer, els responsables de l’ajuntament i del departament de Cultura, tècnics municipals i del departament i els encarregats de l’obra van visitar l’indret divendres passat, 31 de maig.

La intervenció, promoguda i finançada pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, en la qual han intervingut un equip multidisciplinar d’arqueòlegs, arquitectes i restauradors, s’ha perllongat durant més d’un mes, al llarg del qual han analitzat sobre el terreny l’estat de la muralla i han experimentat diferents sistemes de restauració amb la perspectiva d’un futur projecte de rehabilitació integral muralla.

L’actuació s’ha centrat en les torres que presenten millor estat de conservació i en un tram de la muralla, aplicant diversos mètodes per tractar la tàpia i la pedra. Tenint en compte que la tàpia és un sistema constructiu difícil de consolidar degut a la inevitable erosionabilitat d’aquest material, que es compon principalment de terres argiloses i graves, la restauració de construccions de tàpia és poc habitual,  motiu pel qual s’està investigant encara en les tècniques de conservació.

Recull de Premsa:  Balaguer TV |  La Mañana |  La Vanguardia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.