Inauguració de l’exposició: “Els Neandertals a Catalunya”, a Sitges

Image (1) neandertals.jpg for post 12570El proper dissabte 8 de juny a les 19,00h tindrà lloc a la Sala d’actes del Palau Miramar de Sitges, la inauguració de l’exposició “Els Neandertals a Catalunya”, organitzada pels grups de recerca DIDPATRI i SERP, de la Universitat de Barcelona, i l’Ajuntament de Sitges conjuntament, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Les diverses campanyes d’excavació realitzades a la cova del Gegant, al terme de Sitges, han permès recuperar nombroses restes faunístiques plistocenes, indústria lítica de sílex mosteriana i un fragment de mandíbula i dents d’Homo Neandertalensis. Aquestes restes humanes són de les poques localitzades a Catalunya pertanyents a neandertals. L’excepcionalitat d’aquestes troballes ha motivat que sigui Sitges el primer municipi que aculli aquesta exposició, que està previst que tingui caràcter itinerant.

A l’acte intervindran els catedràtics de la Universitat de Barcelona Josep Maria Fullola i Francesc Xavier Hernàndez Cardona, i també els investigadors responsables del jaciment de la Cova del Gegant, de Sitges: Joan Daura i Montserrat Sanz, que parlaran sobre els recents descobriments relacionats amb els neandertals a Catalunya.

| Descarregueu-vos la invitació en pdf |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.