Clàssics a escena, “Les Portes del Somni: el camí a la fundació de l’Imperi”, una proposta teatral del MNAT

Encara hi sou a temps de gaudir les dues properes sessions de Clàssics a escena 2013: “Les Portes del Somni: el camí a la fundació de l’Imperi”, dos recitals escènics dels llibres IV i VI de l’Eneida, de Virgili. Aquesta és una proposta organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb TeclaSmit. Teatre Popular, que té com a un dels seus objectius la difusió del llegat literari de l’antiguitat clàssica.

Tercer recital de Clàssics a Escena. En aquesta ocasió dos recitals, lligats pel tronc de l’Eneida de Virgili. Un centrat en el llibre quart, sobre la reina Dido i el seu tràgic amor envers Eneas que l’abandona per anar-se’n a Itàlia a fundar Roma. L’altre, sobre el viatge d’Eneas a la Ultratomba de l’Orc per parlar amb el seu pare, abans d’emprendre aquesta empresa quimèrica.

Després d’haver posat veu a paraules de Ciceró, Sèneca, Cèsar, Tàcit, Plató, Catul, Titus Livi, en els dos darrers muntatges –“La imprevista” (sobre els conflictes de poder i l’exercici d’aquest en època de Juli Cèsar) i “Ave Salve” (en el qual, partint de la pedra escrita, es feia una reflexió sobre la vida i la mort) –, els actors de TeclaSmit posen fil a l’agulla per enfrontar-se al repte d’interpretar Virgili recitant la gran dels clàssics, l’Eneida, començant pel viatge a l’Avern, que es posa en escena en el marc de la Necròpolis Paleocristiana, amb motiu de la seva reobertura.

Per eixir del món d’ultratomba, les Portes del Somni, són dues. Per una hi surten les ombres reals; per l’altra, de vori, lluminosa, els Manes hi deixen sortir les il·lusions irreals, els somnis. És per aquesta darrera que Eneas surt del seu viatge a l’Avern just arribat a les ribes d’Itàlia disposat a conquerir-la.

Propera programació:

CAP A LES OMBRES: el suïcidi de Dido”. Recital escènic del llibre IV de l’Eneida.
Data: 31 de maig de 2013
Hora: 22  h
Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5)

OMBRES: el viatge d’Eneas a través de les gorges de l’Avern”. Recital escènic sobre el Llibre VI de l’Eneida.
Data: 1 de juny de 2013
Hora: 22 h
Lloc: Necròpolis Paleocristiana de Tarragona (Av. Ramón y Cajal, 84)

| Descarregueu-vos el programa clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.