La singular troballa d’un petit esquelet “sencer” a Coll de Nargó (Alt Urgell) que aportarà noves dades sobre la reproducció dels darrers dinosaures

Detall de l'esquelet on s'observen algunes vèrtebres i altres ossos que podrien pertànyer del braç de l'animal. Fotografia: IC
Detall de l’esquelet on s’observen algunes vèrtebres i altres ossos que podrien pertànyer del braç de l’animal. Fotografia: IC

Ahir van començar els treballs d’extracció d’un petit esquelet de més de 65 milions d’anys a Coll de Nargó (Alt Urgell) per un equip d’investigadors liderat per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell (ICP). L’exemplar va ser descobert fa poques setmanes per Francesc Pérez Peralba, membre dels Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell.

A prop d’aquest fòssil s’hi ha trobat gran quantitat de postes d’ous de dinosaure i closques, la qual cosa fa pensar que podria tractar-se d’una cria de dinosaure o d’algun depredador que s’alimentava d’aquestes cries.

Per conèixer els resultats de la investigació s’haurà d’esperar fins passat l’estiu, i sens dubte aportaran nova informació sobre els hàbits reproductius d’aquests animals, que habitaven el Pirineu fa entre 65 i 70 milions d’anys. Aquest descobriment te gran importància, ja que en aquesta zona ja s’havien trobat molts nius d’ous de dinosaure anteriorment, però és la primera vegada que apareix un esquelet tan complet. La part visible d’aquest esquelet està formada per cinc o sis vèrtebres i ossos.

| Per a més informació cliqueu aquí |

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.