Inaguració de les obres de protecció i ordenació de l’espai per la visita a les pintures rupestres prehistòriques de les Muntanyes de Prades

Detall del bou recuperat a l'abric de Mas d'en Llort. Fotografia: Pep Castells
Detall del bou recuperat a l’abric de Mas d’en Llort. Fotografia: Pep Castells

El proper dimecres 15 de maig, l’Hble. Sr. Josep Ma. Pelegrí i Aixut, Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural presidirà l’inauguració de les obres de protecció i ordenació de l’espai per la visita a les pintures rupestres prehistòriques de les Muntanyes de Prades. Les obres, promogudes per les Regidories de Medi Ambient i Turisme de l’Ajuntament d’Ulldecona, s’han dut a terme amb la col·laboració del PNIN de Poblet, el CIAR del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, l’IPHES i el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya.

El Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General d’Arxius,Biblioteques, Museus i Patrimoni, en el marc del programa Corpus de Pintures Rupestres de Catalunya està portant a terme, des de fa anys, actuacions en diferents conjunts de pintures rupestres de Catalunya.

Els resultats d’aquesta recuperació de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades de Mas d’en LLort, Portell de les Lletres i Mas d’en Ramon, de la seva protecció i de la incorporació en un nou marc de visites més ampli han estat possibles gràcies a les diferents feines que des del Servei d’Arqueologia i Paleontologia s’han anat duent a terme al llarg de 2012 i part de 2013: els aixecaments topogràfics de detall de cada un dels abrics amb pintures, la realització dels projectes de tancament de protecció, disseny, càlcul d’estructures i modificacions de final d’obra, seguiment i control de la instal·lació de la tanca amb les correccions i millores ordenades, producció i instal·lació dels rètols informatius a cada un dels abrics, realització del projecte de barana de seguretat per  a les visites i l’actuació de recuperació de la figura nº 10 (un bou) de l’abric de Mas d’en LLort.

| Galeria d’imatges |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.