XVIII Fira Grecoromana Triumvirat Mediterrani a Empúries

Image (1) triunvirat-empuries.jpg for post 11994Els propers dissabte i diumenge, 11 i 12 de maig, tindrà lloc a Empúries la 18a edició de la Fira Grecoromana Triumvirat Mediterrani, que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries.

A l’antiguitat romana, triumvirum era cadascuna de les tres persones que formaven una comissió o associació per governar la república. Molts dels aspectes de la vida política, administrativa, social, jurídica i religiosa de Roma es regien per aquest procediment col·legiat.

A Empúries van conviure tres pobles antics amb cultures diferents: els grecs, els ibers i els romans. La fira del Triumvirat Mediterrani us permetrà reviure aquesta triple riquesa cultural a través de diverses activitats que ens acostaran a la vida a l’antiguitat: exposicions, conferències, visites guiades, tallers didàctics i infantils, passejades en quàdrigues, venda d’esclaus, lluita de gladiadors, tàctiques militars romanes, jornades gastronòmiques, mostra d’oficis artesanals, passeigs en barca, espectacle de foc… tot plegat distribuït en diversos escenaris de l’Escala.

Enguany hi ha previstes una quarantena d’activitats adreçades a tota els públics, algunes de nova creació, de les quals en destaquem:

Trobada Internacional d’hoplites. El guerrer i la societat grega dels segles VI-V aC. Durant dos dies s’apleguen al jaciment d’Empúries diversos grups de reconstrucció històrica que ens explicaran com eren els antics guerrers grecs. A càrrec dels grups Athenea Prómakhos, Hoplites en Galatia, Somatophilakes i Evocati.

Visites romanes. La Iulia Domitia, antiga habitant de l’Emporiae romana del segle I dC ens mostrarà com era la seva ciutat, com es vivia, com eren les cases, carrers, places, mercats i temples. Una visita pensada per a tota la família per conèixer la història de l’antiga ciutat d’Empúries.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.