Curs: “Almunias del Occidente Islámico: Solaz y Producción” a Granada

Image (1) almunias.jpg for post 11976Entre els propers dies 9 al 12 de maig se celebrarà a l’Escuela de Estudios Árabes – CSIC, a Granada, el curs “Almunias del Occidente Islámico: Solaz y Producción”, que patrocina la Fundación de Cultura Islàmica.

Adreçat principalment a estudiants d’Història, Història de l’Art i Arqueologia, així com a arquitectes i botànics interessats en la intervenció patrimonial i la restauració de jardins històrics, aquest curs analitzarà les almúnies de l’Occident islàmic en la seva doble vessant com a espais d’explotació agrària, però també de descans i esbarjo.

Una de les temàtiques principals serà la rehabilitació del gran mas reial de l’Agdal de Marrakech, objecte d’un estudi multidisciplinar per part de molts dels participants en aquesta trobada, promoguda per la FUNCI en el marc del programa Med-O-Med. L’objectiu final d’aquesta rehabilitació es aconseguir que l’Agdal s’incorpori al patrimoni turístic de la ciutat, i alhora es converteixi en l’eix d’un creixement sostenible i verd que reverteixi en benefici de la població local.

Amb aquest curs s’inicia la sèrie Diálogos desde la Periferia, un fòrum de debat per que la comunitat científica pugui compartir els seus resultats, i en el qual es fa èmfasi en la relació entre el món rural i l’urbà, i en els grups sense veu en les fonts escrites: els pagesos, els obrers, els artesans i les dones.

| Descarregueu-vos el tríptic clicant aquí |

| Descarregueu-vos el cartell clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.