Presentació del llibre “El paisatge periurbà a la Mediterrània occidental durant la protohistòria i l’antiguitat”

Image (1) llibre_paisatge_periurbà.jpg for post 11796El proper dimarts dia 30 d’abril a les 19:00h es presentarà al Museu d’Arqueologia de Catalunya (passeig de Santa Madrona 39-41, Barcelona) el llibre “El paisatge periurbà a la Mediterrània occidental durant la protohistòria i l’antiguitat” al Museu d’Arqueologia de Catalunya, que publica l’ICAC dins la col·lecció Documenta i ha estat editat per M. Carme Belarte (ICAR/ICAC) i Rosa Plana Mallart (Université Paul-Valéry Montpellier 3, França). La presentació anirà a càrrec de Joan Sanmartí, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona.

L’estudi de l’espai periurbà, punt d’unió entre la ciutat i l’espai rural, aporta informació fonamental sobre l’estructura i el sistema de funcionament de les aglomeracions de la protohistòria recent i de l’antiguitat. Des d’aquesta òptica, l’obra aborda la definició del concepte des de les fonts clàssiques i recull els treballs realitzats en els darrers anys en els espais periurbans a l’entorn de les grans aglomeracions de la Mediterrània occidental, amb casos d’exemple a la Gàl·lia, Ibèria, el món grec i el món romà.

Aquesta publicació, que ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Museu d’Arqueologia de Catalunya i, és la compilació de les intervencions presentades en el col·loqui internacional “El paisatge periurbà a la Mediterrània occidental durant la protohistòria i l’antiguitat / Le paysage périurbain en Méditerranée occidentale pendant la Protohistoire et l’Antiquité”, celebrat a Tarragona del 6 al 8 de maig del 2009.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.