Conferència demà al Museu Darder de Banyoles: “Què sabem dels orígens humans a Girona? Domeny: el darrer descobriment de l’apassionant aventura sobre els orígens humans a la bioregió de Girona“

Image (1) domenys.jpg for post 11738Demà 19 d’abril a 2/4 de 8 el vespre al Museu Darder de Banyoles,está programada la conferència: “Què sabem dels orígens humans a Girona? Domeny: el darrer descobriment de l’apassionant aventura sobre els orígens humans a la bioregió de Girona”, a càrrec d’Albert Aulines, prehistoriador de l’Associació Arqueològica de Girona.

La conferència explicarà la intervenció feta l’any passat a Domeny -una enorme extensió de terreny situada a dos quilòmetres de la catedral de Girona-, quan es van localitzar en context estratigràfic centenars d’evidències del període neandertal i, possiblement també, del preneandertal (Homo Heidelbergensis). L’excel·lent estat de conservació d’aquest registre arqueològic suposa una novetat de primer ordre a nivell europeu a l’hora d’aproximar-se a les primeres fases del seu poblament.

Aquesta conferència forma part del I Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines, que organitzen conjuntament els Museus de Banyoles, l’Ajuntament de Banyoles i el Consorci de l’Estany. El cicle està programat de l’abril al juny de 2013 al Museu Darder de Banyoles i inclou 11 conferències impartides per 15 professionals (prehistoriadors, arqueòlegs, historiadors i antropòlegs) que a diari posen al descobert les restes arqueològiques gironines, del paleolític a l’època moderna.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.