Publicat recentment l’article “Conservatism and adaptability during squirrel radiation: what is mandible shape telling us?” dels paleontòlegs Isaac Casanovas i Jan van Dam, a la revista PLOS ONE

Image (1) mandubula_esquirol.jpg for post 11599Els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), Isaac Casanovas i Jan van Dam han publicat fa uns dies a la revista PLOS ONE un article on reconstrueixen la dieta dels primers esquirols a partir de la integració de dades provinents de la forma de la mandíbula d’espècies actuals i extintes i de l’estudi de la seva història evolutiva.

El treball ha permès deduir que els esquirols que van viure fa 36 milions d’anys s’alimentaven de nous i de llavors i que la majoria d’espècies actuals han canviat poc respecte els seus ancestres. L’estudi confirma que la forma de la mandíbula pot ser utilitzada per inferir de forma fiable el tipus d’alimentació en aquest grup i explica perquè en algunes zones del món algunes espècies han mantingut la dieta dels seus ancestres mentre que en d’altres s’han especialitzat en aliments molt específics.

| Per a més informació cliqueu en aquest enllaç |

| Accediu a l’article aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.