Propera celebració del XVIII Congreso Internacional de Arqueología Clásica “Centro y periferia en el mundo clásico”

Properament, del 13 al 17 de maig, se celebrarà a Mérida el XVIII Congreso Internacional de Arqueología Clásica, que en aquesta ocasión se centrarà en la temàtica de: “Centro y periferia en el mundo clásico / Centre and periphery in the ancient world”. Aquesta vegada, l’organizació del congrés s’ha dut a terme des del Museo Nacional de Arte Romano, la Consejería de Educación y Cultura del Gobierno de Extremadura i l’Institut Català d’Arqueologia Clàsica.

En aquesta nova edició, a proposta de l’Asociación Internacional de Arqueología Clásica (AIAC), s’ha triat el Museo Nacional de Arte Romano de Mérida com a seu d’aquesta propera trobada internacional que, des de la dècada dels 50 del segle XX, se celebra de forma periòdica cada cinc anys en diferents països, per part d’institucions de reconegut prestigi en el camp de l’arqueologia clàsica. En l’any 1993 la XIVa edició del congrés es va celebrar a Tarragona, amb l’àmbit temàtic de “La ciutat en el món romà”. Com en aquella ocasió, aquesta edició comptarà també amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

Els congressos organitzats per l’AIAC s’han convertit en un excel·lent vehicle de projecció científica i divulgativa entre la comunitat internacional, amb la presència de destacats especialistes, professionals i estudiants d’arreu, i en els quals es defineixen nous punts de debat científic y es realitzen contactes entre profesionalees a nivell internacional.

A més de les sessions científiques, el congrés es complementarà amb diverses activitats com la visita al jaciment d’Augusta Emerita i al Museo Nacional de Arte Romano, i les excursions programades pels dies posteriors al congrés, previstes a diferents jaciments i altres indrets d’interès arqueològic i rellevància en el procés de romanització peninsular propers a Mérida.

| Per a més informació cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.