Xerrada: “Art Rupestre a la Baixa Califòrnia, (Mèxic)”

Image (1) pint_rup_BC.jpg for post 11564Demà dijous 11 d’abril, a les 19,00 hores, està prevista la xerrada: “Art Rupestre a la Baixa Califòrnia, (Mèxic)”, a càrrec del Professor Albert Rubio, Llicenciat en Antropologia i Doctor en Prehistòria per la UB.

Les serres centrals de Baixa Califòrnia conformen un laberint de barrancs que contenen un gran nombre de cavitats amb uns espectaculars murals rupestres pintats i gravats. Aquest fenomen gràfic s’inicià en èpoques remotes de la prehistòria i perdurà fins la desaparició dels caçadors – recol·lectors durant la colonització europea del segle XVIII. Les representacions de grans personatges i animals terrestres i marins de mida real, pintats des de la base de les parets fins a varis metres d’alçada, formen un estil peculiar i són l’expressió cultural sofisticada de les cultures de que habitaven aquelles serres.

L’activitat està oberta a qualsevol persona interessada en conèixer aquests impressionants murals rupestres i el seu context cronocultural, sempre des d’un punt de vista històric i arqueològic.

– Lloc: Aula Arqueonet. Centre d’Estudis Catalunya, c/ Pelai, 42, 2a  planta. Barcelona
– Preu de l’activitat: 8 €
– Per inscriure’s al curs cal una pre-inscripció prèvia a l’e-mail: arqueonet@arqueonet.net, indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. També als telèfons: 93 742 30 14 – 667 01 33 52.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.