Lectura de tesi sobre procediments pictòrics en època hel·lenística i romana, a l’ICAC

Image (1) pintura-romana-1.jpg for post 11423El divendres 12 d’abril  Emma Zahonero Moreno llegirà la seva tesi doctoral “Los procedimientos pictóricos en la época helenística y romana. Ejemplo de museografía didáctica”, a la seu de l’ICAC, (Plaça d’en Rovellat, s/n, Tarragona). El tribunal estarà format per José Luis Jiménez, David Vivó i Codina, i Eva Subías Pascual.

El treball, que ha estat dirigit per Joaquin Ruiz de Arbulo (URV), fa un estudi general sobre les tècniques pictòriques documentades en l’antiguitat grecollatina través de les fonts escrites i nombrosos exemples emblemàtics. S’analitzen els conceptes del kosmos, mimesi o imitació de la realitat, ethos i pathos com a expressió de les emocions culminant en la Phantasia. També s’estudia la situació social dels pintors i el desenvolupament dels principals gèneres. La part central del treball està centrada en les tècniques artístiques: utilització de pigments i tints, les tècniques associades als aglutinants, els suports i les eines utilitzades, i continua amb una anàlisi dels procediments pictòrics. La segona part de la tesi correspon a una aplicació d’aquests coneixements a traves d’un projecte de museografia didàctica i arqueologia experimental.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.