Conferencia: «Cereals, cascall, glans i avellanes. La producció d’aliments d’origen vegetal durant el Neolític al Nord-est peninsular», per Ferran Antolin

Image (1) cereals.jpg for post 11407El proper dimarts 2 d’abril a les 12.00 del migdia está prevista la  conferència: «Cereals, cascall, glans i avellanes. La producció d’aliments d’origen vegetal durant el Neolític al Nord-est peninsular», a càrrec de Ferran Antolin. Aquesta xerrada s’emmarca dins del Seminari “Recerca avui: Noves perspectives en ciències humanes i socials”. L’acte tindrà lloc a la Sala d’actes de la Delegació del CSIC a Catalunya, C/Egipcíaques, 15, Barcelona.

La producció d’aliments d’origen vegetal és una part central de les pràctiques econòmiques durant el Neolític, ja que, probablement, la major part de l’alimentació quotidiana es basava en aquests productes. Les tècniques aplicades per a la seva obtenció, processat i emmagatzematge ens proporcionen valuosa informació sobre l’organització de la societat i dels assentaments en el passat. Més de 100.000 restes de llavors i fruits procedents de 17 jaciments del nord-est peninsular datats entre el 5500 i el 2300 ANE han estat analitzades per a aquest treball. A partir dels resultats obtinguts s’aprofundirà en les pràctiques agrícoles i d’aprofitament de recursos vegetals silvestres (llavors i fruits) d’aquestes comunitats.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.