Publicació de l’article d’Albert Garcia Sellés on es descriuen quatre noves espècies d’ous de dinosaure a Coll de Nargó (Alt Urgell)

Ous extrets a Coll de Nargó, 2009. ICP
Ous extrets a Coll de Nargó, 2009. ICP

Un article de l’investigador col·laborador de l’ICP Albert Garcia Sellés publicat recentment a la revista Cretaceous Research descriu quatre noves espècies d’ous de dinosaures procedents del jaciment de Coll de Nargó (Lleida) i demostra que diferents tipus de dinosaures van compartir aquesta zona de nidificació.

La troballa ha contribuït a datar amb més precisió aquest jaciment, un dels més importants d’Europa pel que fa a nius i ous de dinosaure i reforça la hipòtesi que hi havia una connexió de les faunes que habitaven fa 70 milions d’anys en el territori que actualment ocupen França i la Península Ibèrica, poc a bans de la seva extinció, fa 66 milions d’anys.

El treball publicat compta també amb la col·laboració d’Ángel Galobart, responsable del Grup de Faunes del Mesozoic l’ICP i d’altres investigadors de la Universitat de Barcelona i del Instituto Geológico y Minero de España.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

| Accediu a l’article original clicant aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.