Propostes d’activitats i difusió cultural a l’entorn de l’arqueologia i el patrimoni al Maresme

Forns romans de la Fornaca.
Forns romans de la Fornaca.

Us proposem algunes de les activitats i rutes a l’entorn de l’arqueologia i el patrimoni adreçades a tot tipus de públic organitzades a la comarca del Maresme:

Ruta “Vilassar Singular”: Vilassar de Dalt té un patrimoni únic i singular. Des d’uns forns mil·lenaris de producció terrissaire, fins a una brillant cúpula de volta catalana obra de l’arquitecte Rafael Guastavino. L’activitat es portarà a terme cada primer dissabte de cada més a les 10.30h (Museu de Vilassar de Dalt). Cal inscripció prèvia.

Els primers pobladors del Maresme. Ruta prehistòrica per Vilassar de Dalt: una ruta on s’explica com vivien els prehistòrics al Maresme, quins eren els seus rituals funeraris i com s’assentaven en el territori. Les visites guiades es faran l’últim dissabte de cada mes (Museu de Vilassar de Dalt). Cal inscripció prèvia.

El Castell de Vilassar: visita al Castell de Vilassar en un recorregut pel pati exterior rodejant tot el seu perímetre, el pont del fossar, el pati d’entrada, la capella, el porxo principal i el pati interior de la torre. L’activitat cal inscripció prèvia i es portarà a terme l’últim cap de setmana d’abril i el primer de juliol, amb grups a les 9’30h i a les 16’30h.

Salve Iluro. La ciutat romana a través dels sentits: Tot passejant es farà una lectura de la Mataró romana i els vestigis arqueològics que la ciutat d’Iluro ofereix, tot a través dels sentits. L’activitat és gratuïta i es realitzarà els dies 20 d’abril, 15 de juny, 20 de juliol, 17 d’agost, 21 de setembre, 19 d’octubre i 14 de desembre a les 18.00h.

Torres a la vista!: la costa catalana patí durant els segles XV i XVIII nombrosos atacs dels pirates. Per protegir-se d’aquests perills es van construir grans torres i es van fortificar els masos. D’aquestes torres Santa Susanna encara en conserva algunes que es podran conèixer a través d’aquestes visites guiades per la localitat cada dimecres de 10-11:30h.

| Per a més informació, cliqueu aquí |

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.